Krydrede farsbrød med bacon, bulgursalat og tzatziki

KRYDREDE FARSBRØD MED BACON, BULGURSALAT OG TZATZIKI

4 personer



Farsbrød:

500 g hakket oksekød
4 spsk. sød chilisauce
1 tsk. oregano
2 tsk. timian
bacon i skiver
salt
peber
Fremgangsmåde:

Ingredienserne blandes sammen og formes som små aflange “brød” og pakkes ind i bacon. Salt og peber drysses oven på baconen. 
Farsbrødet steges i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader i ca. 15 min
efter 15 min. sættes oven på 250 grader og de steges færdig i ca. 10 min til baconen har fået en gylden skorpe.
***************************
Bulgursalat med peberfrugt:

250 g grov bulgur
5 dl vand
1 rød peberfrugt
1 bundt persille
Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt
peber
Fremgangsmåde:

Bulgur overhældes med kogende vand, trækker ca. 30 min under låg og drypper godt af i en sigte efter trækketiden for overskydende vand.
Peberfrugtem skæres i små tern og persillen hakkes fint.
Dressingen blandes sammen.
Alt blandes sammen og smages til.
***************************
Ingredienser til tzatziki:

½ agurk
1-2 fed hvidløg
250 g græsk yoghurt
salt
peber
Fremgangsmåde:
Skær agurken over på langs, fjern frøene og riv agurken på et rivejern.
Læg agurkestykkerne i et dørslag og lad dem dryppe af i 5 minutters tid, pres det sidste overskydende vand ud af agurken i dørslaget.
Bland agurk, presset hvidløg og yoghurt sammen og smag til med salt og peber.
Opbevares på køl indtil servering.
Velbekomme.

Skriv et svar