Chokolade cupcakes med hindbær frosting

CHOKOLADE CUPCAKES MED HINDBÆR FROSTING OG FRYSETØRRET HINDBÆR
Ca. 16 stk.
Min storebror har fødselsdag idag og jeg har bagt til anledningen, så den ikke kun står på boller og lagkage 🙂
Chokolade cupcakes
2,5 dl kogende vand
50 g kakao
175 g mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
115 g. smør – stue temperatur
200 g sukker
2 æg – stue temperatur
2 tsk. vanilje aroma (Dr. Oetker)
Fremgangsmåde
Kakaopulver røres ud i det kogende vand og sættes til afkøling.
Mel, bagepulver og salt blandes i en skål for sig selv.
Smør og sukker piskes let og luftigt i en anden skål, æggene piskes i et af gangen. 
Tilsæt vanilje essens, tilsæt derefter mel blandingen, pisk kun blandingen til det lige er rørt rundt.
Tilsæt derefter den afkølede kakao blanding og rør indtil dejen er glat.
Bages i ovnen ved 190 grader i ca. 16-18 minutter.
Tjek undervejs med en tandstik eller en spids lille kniv om de er færdige.
Jeg fyldte mine forme 3/4 op.
Efter 16 min i ovnen så de sådan her ud
****************************************************
Hindbær frosting

125 g. blødt smør
250 g. flormelis
2 tsk. hindbær ekstrakt – Dr. Oetker
Rød farve
Fremgangsmåde
Smør og flormelis piskes let og luftig, tilsæt lidt af hindbær ekstrakten samt lidt farve og pisk godt.
Tilsæt mere af hindbær ekstrakt og farve hvis den ikke har den ønsket farve og smag.
Frostingen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på dine muffins.
Til sidst pyntes der med frysetørret hindbær på frostingen for at få det sidste touch, hvis man har lyst.
TIP: 
Man kan komme en lille slat mælk i hvis den ikke vil hænge helt sammen, det gjorde jeg.
Jeg har købt min vanilje aroma og hindbær ekstrakt i Super best.

Velbekomme

Skriv et svar