Gulerodssuppe

GULERODSSUPPE
4 personer
Ingredienser
600 g. gulerødder, skrællet vægt
400 g. kartofler, skrællet vægt
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 tsk. stødt spidskommen
100 g røde linser
1 liter vand
2 spsk. grøntsags bouillon
½ tsk. groft salt
peber
1 dl appelsinsaft fra en stor appelsin
Tilbehør
1 håndfuld hakket persille
200 g bacon
2 dl yoghurt natural 1,5 % fedt. eller mindre.
evt. flutes eller fuldkornsboller
Fremgangsmåde
Skræl gulerødder og kartofler, skær dem i skiver og hak løg og hvidløg.
Kom olie i en gryde og svits løg, hvidløg, kartofler og gulerødder.
Tilsæt derefter de andre ingredienser til suppen med undtagelse af appelsinsaften.
Lad suppe simre ca. 20 min. under låg, eller indtil gulerødder og kartofler er møre.
Blend suppen jævn med en stavblender. 
Smag til med salt, peber og appelsinsaft.
Server suppen med yoghurt, stegt bacon og hakket persille.
Velbekomme

Skriv et svar