Grov burger med saftig bøf hertil kartoffel/rødbede fritter

GROV BURGER MED SAFTIG BØF, HERTIL KARTOFFEL/RØDBEDE FRITTER
Et ernærings-rigtig måltid.


Ingredienser – bolle, 10 stk.
13 g. gær
3 dl vand
1,5 dl A38
1,5 tsk. salt
360 g. grahamsmel
Ca. 300 g. hvedemel 
1 æg til pensling
Sesamfrø
Fremgangsmåde

Udrør gæren i lunkent vand, tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen til den er smidig, stilles til hævning tildækket et lunt sted i 20 minutter.
Form til ønskede antal  flade boller, efterhæves i 1 time tildækket.
Pensl bollerne med æg og drys sesamfrø på.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter i midten af ovnen.
**********************************

Ingredienser – bøf
500 g. hakket oksekød, 6-10%
150 g. gulerødder, revet vægt
1,5 dl. tomatpuré
0,5 dl. soja sauce
2 fed hvidløg
0,5 dl. rasp
1,5 tsk. salt
peber
olie til stegning
Fremgangsmåde

Rør kød, revet gulerødder, tomatpuré, sojasauce, presset hvidløg, rasp, salt og peber sammen.
For til det ønskede antal bøffer, steg dem færdige i olie på en pande.

**********************************

Ingredienser – kartoffel/rødbede fritter
500 g. kartofler,
400 g. rødbede, skrællet vægt.

Fremgangsmåde

Vask kartoflerne grundigt og skær dem ud i stave,
rødbederne skrælles og skæres ligeledes ud i stave.
Sprøjt lidt olie udover dem på en bradepande og kom dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. – giv dem evt. de sidste 10 min. ved grill, for at give dem farve og sprødhed.

Kun fantasien sætter grænser for hvilket grønt i vil have som fyld i bollen.

Velbekomme

Skriv et svar