Æblehorn

Æblehorn
16 stk
Ingredisener 
50 g. Margarine
2 dl mælk
25 g. Gær
1 tsk sukker 
1 æg
0,5 tsk salt
400 g hvedemel
Fyld:
1 kæmpe æble eller 2 små
1 spsk sukker
0,5 tsk kanel, stødt
Pensel med mælk og evt drys hasselnøddeflager på.
Fremgangsmåde 
Margarine smeltede ved svag varme og mælken tilsættes i den smeltede margarine.
Kom så væsken i en skål og opløs gæren deri.
Resten af ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem.
Dejen tildækkes og sættes til hævning i 20 minutter.
Mens dejen hæver laves fyldet.
Æblerne kernehus fjernes og skær æblerne ud i 16 både
Vendes sammen med kanelsukkeret.
Drys lidt mel på bordet og ælt dejen let og del den i to.
Dejklumperne rulles ud til cirkler.
Hver deles i 8 trekanter.
Æblebådene lægges på hver trekants brede ende.
Æblehornene rulles sammen fra den brede ende og ind mod spidsen.
Kom hornene på en bageplade med papir og lad dem Efterhæve tildækket i 20 minutter.
Pensel hornene med mælk og drys evt hassenøddeflager på.
Bages i midten af ovnen i en forvarmet ovn ved 200 garderne i ca. 12 minutter.
Velbekomme

Skriv et svar