Appelsinkage med marcipan

Appelsinkage med marcipan
12 personer

Ingredienser
250 g. smør, blødt
150 g. sukker
100 g. marcipan, fint revet
4 æg
350 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 dl appelsinsaft (passer med 2 store appelsiner)
revet skal fra 2 appelsiner
2 dl mælk
Glasur:
Flormelis
vand
evt frugt farve eller kakaopulver
Fremgangsmåde
smør og sukker pisket hvidt.
Æggene tilsættes et af gangen under konstant piskning.
Mel, bagepulver og vaniljesukker røres i blandingen.
Til sidst tilsættes marcipanen, revet appelsin skal og saft og mælken, der røres til massen er ensartet.
Kom dejen i et ildfast fad eller kageform med mål på ca. 23×33 cm
Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30-40 min.
Bage tiden varierer fra ovn til ovn.
Når kagen er afkølet kommes der glasur på, evt. med farve eller med kakao pulver i.
Den her kage kan godt være lidt klæd i det, når den er færdigbart, men det gør bestemt ikke kagen dårlig.

Velbekomme

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar