Koldskål mousse med gulerod-squash bund


Ingredienser

Gulerods-squash kage bunden finder du opskriften på her
Jeg havde bagt to, den ene røg i fryseren som jeg har brugt til den her kage og den blev den bestemt ikke dårlig af – den var stadig ligeså god som da den var nybagt.

Koldskål mousse:

5 blade husblas
1 citron – saft herfra
80 g. flormelis
1 vaniljestang
2,5 dl fløde
3 dl kærnemælk

Pynt:
Flødeskum
– køb evt ½ l. fløde, så du også har til pynten.

Fremgangsmåde

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.
Varm citronsaften op over et vandbad, kram husblas fri fra vand og rør det i citronsaften. Lad den afkøle lidt imens du laver de andre ting.
Fløden piskes stiv med flormelis og vaniljekornene fra stangen, vend det forsigtigt med kærnemælken.
Citronsaften vendes til sidst i blandingen.
Moussen hældes over den afkølet gulerods-squash bund som er i en kagering beklædt med kageplast.
Kagen sættes på køl i minimum 4 timer. Eller indtil du kan se at den har sat sig helt.

Du kan pynte kagen med flødeskum med evt en stjerne tyl eller gøre ligesom mig, lave små marengs kys.

Velbekomme

Skriv et svar